Amasya İl Koordinatörlüğü

Amasya Valisi Dr. Osman VAROL'dan Kurumumuza Ziyaret


 Amasya valisi Dr. Osman Varol, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Amasya İl Koordinatörlüğünü ziyaret ederek, yapılan çalışmalar ve kurumun işleyişi hakkında bilgi aldı.
Kurumun çalışmaları hakkında bilgi veren İl Koordinatörü vekili Dikici,IPARD II kapsamında çıkılan 2 çağrı kapsamında detaylı bilgiler verirken yeni çağrı ilanı için yapılan hazırlıklardan bahsetti.
Vali Varol ise; “Amasya’da kırsal alanlara gittiğinizde tarım ve hayvancılığın dışında da çok önemli bir kırsal potansiyelin olduğunu görüyoruz. Bu bakımdan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu birçok projeler üretiyor ve bu alanda sermaye gerektiren teknolojiyi sahaya sürmek için güzel çalışmalar yapıyor. Bizler artık ürünlerimizi iç pazara yönelik değil, dış pazarlara da yönelik üretmeliyiz. Amasya elmasını, kirazını ve diğer ürünlerimizi dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Bu kapsamda tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm kurumlarımıza görevler düşüyor. Bu vesileyle çiftçilerimize bol ve bereketli kazançlar diliyor, TKDK yetkililerine çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.