Amasya İl Koordinatörlüğü

TRAKTÖR DESTEKLERİ AÇIKLANIYOR,İLK TRAKTÖR A.Z.İ TARIM'A!..


TKDK’DAN İLK TRAKTÖR A.Z.İ TARIM’A!..
 
Kurumumuz tarafından Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi başlığı kapsamında sağlanan destekler arasına 2013 yılından itibaren dahil edilen traktör ve ekipmanları desteğine talep artıyor. Diğer taraftan gerçekleştirilen kontroller ve proje değerlendirmelerine müteakip 9. ve 10. Çağrı dönemlerinde başvuruda bulunan proje sahipleri traktörlerine kavuşuyor. Bu kapsamda 9. Çağrı döneminde İl koordinatörlüğümüze Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi başlığından traktör ve ekipmanları için destek almak üzere başvuruda bulunan A.Z.İ Tarım Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti ilimizde destek almaya hak kazanan ilk başvuru sahibi oldu.
Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi Yatırımı alt başlığında Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği kapsamında sarımsak yetiştirmek üzere başvuruda bulunan faydalanıcımıza yapacağı makine ekipman alımları kapsamında %50 destek sağlanacak. Traktör, römork, pulluk, kültivatör, ve çizel gibi ekipmanların alımını içeren yatırımın toplam bütçesi 107.675,00 TL olup, kurumumuz tarafından ödenecek destek tutarı 53.775,00 TL’dir.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Amasya İl Koordinatörü Yusuf BAYRAM yaptığı açıklamada uygulanan destek programları arasında yer alan tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda yapılacak yatırımlara traktör ve ekipmanları için sadece %50 hibe desteği imkanından değil aynı zamanda KDV, ÖTV gibi vergilerden muafiyet avantajından da yararlanılacağının altını çizdi. Yürütülen hibe programlarına azami seviyede başvuru olabilmesi amacı ile 2013 yılı başından itibaren İl Koordinatörlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüklerimiz ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar çerçevesinde başvuru yapabilme kriteri olan 60 saatlik kurs eğitim programlarının İl genelinde düzenlendiğini ve gerçekleştirilen kurslarla 1000’i aşan sayıda potansiyel faydalanıcı ve yatırımcının sertifika aldığını belirtti. BAYRAM destekleme imkanından yararlanmak isteyen yatırımcılarımızın daha ayrıntılı bilgiye, TKDK Amasya il Koordinatörlüğü yardım masasında yüz yüze görüşme ile veya 4448535 nolu telefon hattından ya da www.tkdk.gov.tr internet adresinden de ulaşabileceklerini belirtti.