Amasya İl Koordinatörlüğü

TRAKTÖRLER GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ




Kurumumuz tarafından ilan edilen 5. Proje Değerlendirme ve Seçim Komisyonları sonuçlarına göre destek almaya hak kazanan faydalanıcılarımıza sözleşme takdim ve traktör teslim töreni düzenlendi. 25.06.2014 günü saat:14:00 de, Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezinde düzenlenen törene, Sayın Valimiz İ. Halil Çomaktekin, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, protokol üyeleri, ve çiftçilerimiz katıldı.
Vali Çomaktekin törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Amasya bir tarım ve hayvancılık şehri. Birçok vatandaşımız bu sektörden geçimini sağlıyor. Devletimiz tarımdan ve hayvancılıktan daha kaliteli sonuçlar elde edebilmek için çok önemli çalışmalar yapıyor ve vatandaşlarımıza önemli destekler sağlıyor. Bu desteklerden bir kısmını Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz sağlıyor. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum
Kırsal alanda çok değişik ve çeşitli ürünler üretebilmemiz için, az maliyetle daha kaliteli ürünler yetiştirebilmemiz için sanayiden de faydalanmamız lazım. Üretim aşamasında kullanmış olduğumuz alet ve teçhizatların teknolojiyi yakından takip eden makinalar olması lazım. Eğer tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız bu değişiklikleri yakından takip edemezlerse ürünlerin maliyeti yüksek olur ve kalitesi de düşük olur. Ancak bu sektörden geçimini sağlayan her vatandaşımızın bu maddi imkanı olmayabilir. Bu esnada ise devletimiz devreye giriyor ve sizlere bu tür güzel destekler sağlıyor. İnşallah bu destekle beraber sizler daha kaliteli, daha bereketli ürünler yetiştireceksiniz. Kişisel geliriniz artığı gibi, ülkenin milli ekonomisine de çok önemli katma değerler oluşturacaksınız. Bu desteği sağlayan TKDK İl Koordinatörlüğümüze, Belediye Başkanlığımıza ve diğer kurumlardan destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Sizlere bol ve bereketli kazançlar diliyorum.”
Konuşmaların ardından, İlimiz Suluova İlçesi Harmanağılı Köyünde kurulacak olan 50.000 adet kapasiteli broiler tavuk yetiştiriciliği için destek almaya hak kazanan faydalanıcımız Liva Diyaliz Tarım Hayvancılık Ltd.Şti adına Fatih Kırlangıç’a ve Taşova Akınoğlu köyünde kurulacak olan 25.000 başlık tavukçuluk işletmesi için destek almaya hak kazanan faydalanıcmız Mehmet Gedizli’nin destek bildirim çeki babası Mustafa Gedizli’ye Sayın Valimiz İ.Halil Çomaktekin tarafından verildi.  
Traktör desteği almak üzere isimleri yayınlanan başvuru sahiplerimiz ise destek bildirim çeklerini Belediye Başkan Yardımcımız Cengiz ERDEM ve İl Koordinatörümüz Okan SEZGİN’in elinden aldılar.
Destek sahiplerinin traktörlerini teslim alması ve şehir içinde konvoy halinde geçiş sergilemelerinin ardından tören sona erdi.