Amasya İl Koordinatörlüğü

İL KOORDİNATÖRLÜĞÜMÜZE ZİYARETLER DEVAM EDİYOR.




İL KOORDİNATÖRLÜĞÜMÜZE ZİYARETLER DEVAM EDİYOR.

Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk İl Koordinatörümüz Okan Sezgin’i ziyaret etti, İl Koordinatörü Okan Sezgin’den Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu faaliyetleri ve IPARD programı hakkında bilgi aldı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından Taşova ilçesine sağlanan destekleri yakından takip ettiğini belirten Başkan Öztürk kısa süre önce düzenledikleri “Taşova’nın Tarımsal Kalkınmasına Hazırlık Toplantısı” ile Taşova’nın köyleri ile birlikte kalkınması, yatırım ve  istihdam alanları oluşturularak göçün durdurulması  için yapılacak çalışmaların değerlendirildiğini,  buna yönelik hazırlıklara ışık tutacak, yön verecek, fikir ve düşüncelerin paylaşıldığını belirtti. Toplantı neticesinde ilçe tarımının gelişimi için belirlenen yatırımların hayata geçirilmesi aşamasında TKDK desteklerinden yararlanmak istediklerini ve çiftçilerimize yönelik bir bilgilendirme toplantısı talep ettiklerini ifade etti.
İl Koordinatörü Okan Sezgin ise: “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak amacımız; tarım sektörümüzün gelişmişlik düzeyinin ve tarımsal nüfusumuzun refah seviyesinin yükseltilmesi ve Türkiye’nin Avrupa Birliğine uyumunun sağlanmasıdır. Bu amaçla Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve AB komisyonu tarafından onaylanan IPARD programı kurumumuz aracılığı ile uygulanmaktadır. Kurumumuz hibe destekleri sayesinde çiftçilerimizde girişimcilik ve proje hazırlıkları konusunda bir kültür oluşturulmuş olup,  Taşova ilçemizden ve diğer ilçelerimizden gelecek başvurular bizleri son derece memnun etmektedir, bu taleplerin karşılanması konusunda her daim çiftçilerimizin yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz.” dedi.