Amasya İl Koordinatörlüğü

İL KOORDİNATÖRÜMÜZ SEZGİN, İLÇELERİMİZİ ZİYARET EDİYOR.


Taşova Kaymakamlığı ve Taşova Belediyesinin organize ettiği  “Taşovamızın Kalkınmasına Yönelik Paylaşım ve Bilgilendirme Toplantısı” 16 Aralık 2014 Salı günü Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Saat 18.00′de başlayan toplantıya; Taşova Kaymakamı Emin Kaymak, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, TKDK İl Koordinatörü Okan Sezgin, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaflar ve muhtarlar katıldı.
Belediye Başkanı Bayram Öztürk; “Bu toplantılar genişleyerek devam edecek geçmişe takılıp kalmayacağız.  Tarım alanında ilçemizde neler yapabileceğimiz konusunda TKDK Amasya İl Koordinatörü Okan Sezgin sizlere gerekli bilgileri aktaracak ilçemizi hak ettiği yere getirmek için çalışmalarımız devam edecek. İlçemizi yaşanabilir bir kent haline getirebilirsek yatırımların da artacağına inanıyorum” dedi
İl Koordinatörü Sezgin, ise “2010 yılından itibaren ilimizde faaliyet gösteriyoruz bugüne kadar Taşova ilçemizden yapılan proje başvuruları kapsamında 3 milyon 480 bin lira hibe ödemesi gerçekleştirdik, bunların iki tanesi tavuk çiftliği kurulumu geri kalanı traktör ve makine ekipman alımı içeren projelerden oluşmakta. 10 Kasım 2014 tarihinde yayımlanan 13. çağrı ilanımızda; Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Paketlenmesi, Et ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi, Arıcılık, Kırsal Turizm, Yerel Ürünlerin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kültür Balıkçılığı yatırımları ve bu tesislerin ihtiyacı olan enerjinin karşılanması için kurulacak Güneş Enerjisi Panellerinin Alımı gibi birçok konuda destek vereceğiz.
Taşova İlçesinin Erzurum yolu üzerinde kurulmuş olması Bamya, Elma, Kiraz gibi yerel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması yatırımlarının değerlendirilmesi bakımından büyük bir fırsat. Ayrıca İlçe Merkezinin nüfusunun 20.000 altında olması nedeniyle Kırsal Alan tanımına uygunluğu; pansiyon, otel ve restaurant ile halı saha gibi yatırımlar açısından da çok büyük bir avantaj. Yeni çağrı döneminde Taşova İlçemizden daha fazla başvuru gelmesini umut ediyorum, daha detaylı ve kapsamlı bilgi almak isteyen başvuru sahiplerini İl Koordinatörlüğümüze bekliyorum” dedi.
Son olarak Kaymakam Emin Kaymak  “Bugün Taşova için çok önemli bir toplantıyı gerçekleştiriyoruz.  Verdiği bilgilerden dolayı İl Koordinatörümüze teşekkür ediyorum. TKDK sanki Taşova için kurulmuş, Taşova’nın dört bir yanı verimli topraklar ve ormanlarla çevrili bu durumu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor Taşova’daki turizm faktörünü çok önemsiyorum. Boroboy gölü, Alpaslan Müzesi, Baraklı Kalesi ve şelalesi tarihi türbeleri ve çeşitli zenginlikleriyle çok önemli bir coğrafyada yaşıyoruz. Ayrıca Kiraz, üzüm, bamya, ceviz ve diğer ürünlerin değerlendirilmesi, orman ürünlerinin işlenip pazarlanması gerekiyor. Bugünü bir milat kabul edip resmi kurumlarla uyum içerisinde insanlarımızın bu fırsatı çok iyi değerlendireceğine inanıyorum” dedi.