Amasya İl Koordinatörlüğü

TKDK Destekli Güneş Tarlası Projesi Ekonomiye Katkı Sağlıyor.



IPARD II kapsamında Kurumumuz Amasya İl Koordinatörlüğünden aldığı destekle yatırımını yaptığı güneş tarlasıyla ekonomiye katkı sağlayan Hakan AKÇAY , vatandaşın TKDK’nın sağlamış olduğu hibelere başvurması gerektiğini kaydetti.

Hazırladığı projenin TKDK Amasya İl Koordinatörlüğünce kabul edilmesinin ardından 1 milyon 43 bin lira destek alan Akçay, Sıracevizler köyünde bulunan arazisine kurduğu yaklaşık 5 milyon liraya mal olan güneş panellerinden oluşan santralde elektrik üretmeye başladı.Yıllık 1,5 milyon kilovatsaat elektrik üretmeyi ve 750 konutun elektrik ihtiyacını karşılamayı hedefleyen Akçay, kurduğu işletmeyle bölgede örnek yatırımcı olarak gösteriliyor.

Devletin desteği olmadan bu kadar geniş kapasiteli bir tesisi kurmasının mümkün olmayacağını vurgulayan Akçay, şunları kaydetti: "Bu işi araştırdık ve mantıklı bir iş olduğunu anladık. 2015 yılında gerekli izinlerimizi almak için başvurularımızı yapmıştık. İşe başlayacağımız sırada TKDK'nin destek verdiğini öğrendik. Yeniden TKDK için proje hazırladık. TKDK'nin de desteğini alarak işletmeyi faaliyete geçirdik. Tarım dışı arazi olan 15 bin 500 metrekarelik alana kurduk tesisimizi. Bu işletmede 3 yılın üzerinde bir emek var, inşallah yakın zamanda Avrupa üretim standartlarını yakalayacağız. Ülkemizin ekonomisine katma değer sağladığımız için mutluyuz."

TKDK Amasya Koordinatörü Cengiz Dikici ise, yatırımcılara proje dahilinde hibe vererek üretim ve gelirlerini artırmayı amaçladıklarına anlatarak, "Hakan beyin kurduğu işletme bizim daha önce destek verdiğimiz işletmelerden çok farklı. Biz de elimizden gelen desteği verdik. Bize başvuran vatandaşlarımıza Hakan beyin işletmesini örnek gösteriyoruz." şeklinde konuştu.