Amasya İl Koordinatörlüğü

LEADER Kırsal Kalkınma Toplantısı Amasya'da Gerçekleştirildi



Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ALTER-TKV iş birliği içinde Ulusal LEADER Kırsal Kalkınma Toplantısı 20 Temmuz 2019 Cumartesi günü  Amasya Esnaf Odaları Birliği Toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Koordinatörlüğümüz tarafından katılım sağlanan toplantıda IPARD hakkında bilgiler paylaşıldı.


Toplantı,Sivil kırsal kalkınma platformu Karadeniz Bölgesi Sorumluluğunu Taşova Bal Üreticileri Derneği TABÜD’ün yaptığı, Türkiye Kalkınma Vakfı Başkanlığı önderliğinde Kırsal Turizm Derneği, Taşova Bal Üreticileri Derneği, AGRİDA ve Dört Mevsim Ekolojik Yaşam Derneğinin Kurucular Kurulunu oluşturduğu Sivil Kırsal Kalkınma Platformu, Amasya Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği toplantı salonunda gerçekleşti.
 

Türkiye Kalkınma Vakfının AB Komisyonu desteği ile Batı Balkan ülkelerinden 7 ortakla birlikte “Kırsal Alanların Ekonomik Kalkınması İçin Yerel Aktif Bölgeler Projesi” (ALTER) kapsamında yer alan bir faaliyet olan Sivil Kırsal Kalkınma Platformu 7. Karadeniz Çalıştayında bir konuşma yapan Türkiye Kalkınma Vakfı TKV Başkan Yardımcısı İbrahim Tuğrul,LEADER ve ülkemizde 12 ilde faaliyet gösteren YEG Dernekleri ile bilgiler paylaştı.