Amasya İl Koordinatörlüğü

Faydalanıcımız Halit Çelebi Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli'den Plaketini aldı





TKDK'dan aldığı hibe desteği ile arıcılık faaliyetlerini geliştirerek Karakovan balda dünya birincisi olan Amasya’lı  faydalanıcımız Halit Çelebi,Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli'den  başarı plaketi aldı.
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, IPARD 2 Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Hibe Programı 8. Başvuru Çağrısı tanıtım toplantısında Halit Çelebiye plaketini takdim etti.
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli toplantıda şunları kaydetti, Bakanlık olarak "Kırsal Kalkınma ile Doğduğun Yerde Doy" amacıyla, üreticinin kazandığı, tüketicinin memnun kaldığı bir sistem ve bulunduğu yerde mutlu olabilen, doğduğu yerde doyabilen, güçlü ve müreffeh bir toplum ideali için çalıştıklarını belirten Pakdemirli, ''Bu kapsamda, Kırsala yatırım yapacak, kadınımıza gencimize iş sağlayacak, ülkemizin kalkınmasına bir tuğla koyacak, her bir üreticinin, her bir girişimcinin peşindeyiz, peşinde olmaya da devam edeceğiz'' diye konuştu.
Bakan Pakdemirli, kırsala verilen desteklerle kalkınma temelinde istihdam ve ihracatın da büyüdüğüne dikkat çekerek, bugün Avrupa'da tarımsal hasılada ilk sırada olduğumuzu ve tarımsal ihracatımızın da 3 milyar dolardan 18 milyar dolara çıktığını belirtti.
Bakan Pakdemirli, izlenen politika çerçevesinde kırsal alanlarda sadece destek sağlanmadığını, aynı zamanda desteklerle güçlendirme yolu izlendiğini de belirtti. ''IPARD Programı ile bir yandan üretimi, diğer yandan üretilenin yerinde işlenmesini ve pazarlanmasını destekliyoruz. Yani zincirin tüm halkalarını birbirine bağlıyoruz. Bir taraftan süt çiftliklerini desteklerken, diğer taraftan üretilen sütü alıp peynir yapacak, tereyağına çevirecek tesisleri de teşvik ediyoruz. Besi çiftliklerine destek sağlarken, bu hayvanların hijyenik şartlarda kesileceği mezbahalara, etlerin parçalanıp satışa sunulacağı tesislere de yardımcı oluyoruz. Atıl işletmeleri, kapasite fazlası oluşturacak gereksiz yatırımları engelliyor, kırsalda küçük çiftçilerimizi de unutmuyoruz. Kadın ve gençlerimize pozitif ayrımcılık yapıyor, kırsal turizm, el sanatları gibi tarım dışı alanlara da destek sağlıyoruz. Kısacası, kırsalı çok yönlü ele alıyoruz. Bir yerinden değil, her yerinden tutuyoruz. "Yerinde Üretim, Yerinde İşleme, Yerin Kalkınma" mottosuyla, durmuyor, dinlenmiyor, yolumuza devam ediyoruz'' dedi.