Amasya İl Koordinatörlüğü

TÜRKİYE’NİN 100’Ü CUMHURİYETİN KADINLARI


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı İzmir’de düzenlenen “Türkiye’nin 100’ü Cumhuriyetin Kadınları” başlıklı kadın girişimcilere yönelik bilgilendirme toplantısına katıldı.

Kadınların iş ve sosyal hayattaki rolünün ekonomik olarak belirlenmesi amacıyla kamusal desteklere ilişkin ayrıntılı sunumların yapıldığı programda konuşan Başkan Antalyalı, TKDK’nın sağladığı pozitif ayrımcılıkla kadınların iş hayatında daha fazla yer alması için çalışmalarının aralıksız devam ettiğini vurguladı.

Programa katılan TKDK Proje Hizmetleri Genel Koordinatörü Ahmet Yazar da TKDK tarafından uygulanan IPARD Programı kapsamında yatırımcılara sağlanan hibeler, desteklenen sektörler, proje başvuru koşulları, proje seçiminde ve hibe ödemelerinde genç ve kadın yatırımcılara sağlanan pozitif ayrımcılık hakkında bilgi verdi.

İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın yanı sıra Ticaret Bakanlığı, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, İzmir Ticaret Odası, İzmir Kalkınma Ajansı, KOSGEB ve Halkbank iş birliğiyle İzmir İktisat Kongresi binasında düzenlenen toplantı katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla son buldu.


Cimer